Rekryteringsverktyg

Staffrec Rekryteringsverktyg

Staffrec Rekryteringsverktyg

Samarbeta

Bjud in medarbetare, chefer eller kunder i rekryteringsarbetet och gör urvalet tillsammans. 

Användarroller

Med användarroller avgör du som administratör exakt vad en grupp användare ska få åtkomst till och inte. Låt exempelvis en användargrupp ta del av alla spontanansökningar men inte kandidatbanken.

Språkstöd

En användare till Staffrec kan få systemet på engelska eller svenska. Det går såklart även att få formulären för kandidaterna på vilket språk du önskar.

Sökfunktioner

Våra användare finner rätt kandidat till rätt uppdrag med några klick. Sökmöjligheterna är många där du bl a kan fritextsöka i kandidatens dokument eller finna rätt kandidater utifrån inlämnade svar, taggar eller statuskoder.

Mobil rekrytering

Fler och fler rekryterare upptäcker fördelarna med att logga in i Staffrecs rekryteringsverktyg från mobilen eller paddan. Vi har gjort något mycket komplext otroligt enkelt och numera är det lika smidigt att jobba från mobilen som från en stationär dator. Har ni mobila rekryterare är detta en möjlighet ni kommer att älska.

Rekryteringssystem

Feedback

I Staffrec är det enkelt att samla in feedback från rekryteringsteamet eller övriga medarbetare.  Man ser överskådligt och i krnologisk ordning men som lämnat feedback, när och vad som noterats.

Mappar

Håll koll på vissa kandidater och flytta över till en specifik mapp som bara du har åtkomst till. Dela ut behörighet till mappen till vem du vill och dölj för andra. 

Påminnelser

Det är inte alltid kandidaten är tillgänglig när du ringer. För att enkelt kunna återkomma vid utsatt tid och dag får du ett mail skickat till dig när du ska kontakta kandidaten igen och du kan ringa upp direkt från din mobil med ett klick på utsatt tid. 

Statistikmodulen

Med hjälp av snygga diagram kan du nu smidigt se varifrån kandidaterna sökte din tjänst, när dom sökt och hur många som läst annonsen.

Kandidatbank

I kandidatbanken har du samtliga kandidater samlade. Vissa av våra kunder har några hundra kanidater. Andra har flera tusen. Oavsett antal kan du enkelt få fram rätt kandidat med några klick

Urvalsfrågor

Med hjälp av enkla urvalsfrågor rangordnar sig kandidaterna själva genom att dom som svarat bäst enligt formuläret landat högst upp i listan. Detta spar våra kunder tid då dom enkelt kan se hur kandidaten svarat och man kan skippa läsa dom ansökningarna som inte har körkort om nu körkort krävs för tjänsten.

Behörighet

Flexibiliteten är enorm och du skräddarsyr användareroller. Vissa användare ska kunna granska ansökningar från vissa uppdrag men inte andra. Andra användare ska inte kunna få åtkomst till kandidatbanken men ska kunna skapa urvalsfrågor. Du avgör exakt vad en användare ska kunna göra.

Rekryteringsmodul

Rekryteringsföretag rekryterar ibland direkt till sig själv och ibland direkt till kund. Oavsett vill man kunna styra över vilken logotyp och företagsbeskrivning som syns i annonsen. Med rekryteringsmodulen skapar du ett uppdrag i kundens namn eller ditt egna.

SMS

Från StaffRec kan du som användare enkelt skicka SMS till kandidaterna som kandidaterna kan svara på direkt till din telefon. Det kan vara ett välkomna-sms eller en vägbeskrivning med portkod och våning. Du styr själv vem som står som avsändare.

SMS till kandidat

Spontanansökningar

Vissa av våra kunder får in flera intressanta spontanansökningar varje vecka. Med hjälp av modulen spontanansökningar knappar sökande kandidater in vad det är för något som intresserar dom och vilka kvalifikationer dom har. Alla kandidater följs upp med ett tack-brev och kandidaterna landar snyggt och prydligt i en alldeles egen mapp för spontanansökningar som är sökbar med några klick.

En koncern med flera bolag

Med StaffRec kan våra kunder dela konto oavsett hur många bolag som ingår inom en koncern. Detta är möjligt då varje användare kopplas till ett bolag och därmed blandas inte kandidaterna ihop och användare i olika bolag behöver heller inte bråka om vilken kandidat som passar till vilket bolag.

Karriärsida

 

Karriärsidor

Annonspublicering

Våra kunder kan med klick publicera sin annons på Platsbanken, hemsidan, jobbjakt.se, Facebook, Blocket, Linkedin, Metrojobb, Careerbuilder eller Di.se. Vissa sidor kostar pengar och andra inte. Vill våra kunder kunna direktpublicera på andra sajter hjälper vi till att skapa bryggor till dessa sajter också

Support

Sist men inte minst erbjuder vi glad och tillgänglig support till våra användare.